Sunday, April 17, 2016

17. aprill - Sinilillejooks

Tänaseks olid mul suured plaanid.
Juba päris mitu nädalat tagasi sai märge tehtud, et täna toimube kevadine Rabajooks.
Natuke hiljem selgus, et ka Tallinna Sinilillejooks toimub täna.
Ning kui kõik tähtsad asjad kalendrisse kirja said, ilmnes, et poja tantsuvõistlus on kah täna.

Keerasime mehega kalendrit nii ja naapidi. Kõige optimistlikum variant oli, et lähen kella 11'ks Rabajooksu starti. Silkan nii kiirelt kui jõuan ja siis kodust läbi ja koos piigaga kella 13'ks Sinilillejooksu starti. Mees läheb pojaga tantsuvõistluse registreerimisele poole kaheks ning meie tritsuga lippame järgi...
Aga siis hakkas ikkagi kripeldama - pojal esimene võistlus. Äkki jääb ka viimaseks. Kuidas ma sinna ikka hilinen...

Ja nii sündiski sel hetkel veidi raske otsus, et Rabajooks jääb ära ja lähen piigaga koos hoopis Sinilillejooksu kella 12'sesse starti. Tirtsule oli ammu lubatud, et võtan ta kaasa, seega ei olnud see osa enam muudetav.

Pean ütlema, et FB'st osalejate pilte vaadates ja kommentaare kuulates ei olnudki enam niiväga kahju, et osaleda ei saanud. Mudaralli pole kunagi mu lemmik osa olnud.

Starti lipates tegelesime tugevas vihmasajus veel hamba väljatõmbamisega ning suu pesemisega, millele järgnes kauplemine teemal "kui emme annab mündi, kas siis võib emme hamba Hambahaldjalt "ära osta"". Olin veenev - kiku on koos teistega tikukarbis!

Start hilines, hakkas juba tekkima hirm, et kas mees ja poeg ikka jõuavad meid ära oodata, et koos võistlusele minna...
Aga siis käis "õhupallipauk" ja hakkasime liikuma. Tirts oli tubli. Vahepeal hakkas tal veidi pistma ning siis tegime kokkuleppe, et ta sibab veel monumendini ja seal võtan ta selga (viie laternaposti distantsiks). Täpselt selles vahemikus oli muidugi Postimehe fotograaf, aga me ei hakanud plaani muutma ka. :) Aga ausalt - nii enne kui ka pärast seda sibas tirts terve tee väga tublisti.
Vahepeal tulid vastu neiud, kes hüüdsid rõõmsalt, et "kõige esimene väike tüdruk!". Aitäh neile! Piiga tuju ja enesetunne muutus kõvasti paremaks. Ning kui kakssada meetrit enne lõppu ta arvas, et vast ikka ei tee spurti, siis arutlesime läbi, et selja tagant tuleb tädi titavankriga - mine tea, äkki seal on ka väike tüdruk sees... Ja siis tirts silkas. Sest mine tea - äkki ongi vankris väike tüdruk.
Ametlikult 3,2km ja ametlik aeg 25min 20sek.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1129284673

Koju, pessu ja vutt-vutt Humanitaargümnaasiumisse. Esialgu oli seal lasteaialaste võistluse lõpp - suma kui palju. Kuid siis olukord rahunes ja algas esimeste kuni neljandate klasside osa.
Poja oli tubli, mina hüplesin püsti tribüüni ülemisel astmel ja üritasin lapsi pildile saada. Tirts veetis poole ajast tribüüni all pannkooki süües. :)

Ja õhtul avastasime tirtsuga end ka ETV uudistepildist. :)




No comments:

Post a Comment