Sunday, April 21, 2013

21.aprill - Rabajooks

Seekord siis järjekorras 79's.
Minekuga läks natuke aega, kuid 11:30 stardiajaks olid lõpuks kõik formaalsused, musid ja kallistused tehtud ja sain jala joonele. Plaan oli joosta aeglaselt ja tunda mõnu. Kuivõrd kella ei olnud... Njah. :D

Minuga ühes stardis oli neiu roosas. Kes jooksis kiiresti. Aga mitte liiga kiiresti. Nii parasjagu. Ja ma mõtlesin, et püüan tal sabas püsida, kuniks jaksu. Kui jõud lõppeb, siis jõuan ju alati tempo maha võtta.

Esimesed sajadkonnad meetrid oli rada ilus. Siis keerati metsa vahele ja seal oli ka natuke aega mõnus. Ja esimesel suuremal künkal algas talv. Stardis küsisin ühelt just lõpetanud noormehelt, et kuidas rada oli. Ta ütles, et jäine, aga mitte porine. Esimese-otsa-jooksja-eelis ilmselt. Sest selleks ajaks, kui mina rajale jõudsin, olid sealt ilmselt sajad kui mitte tuhanded jalad üle käinud ning kohati olid ikka täiesti arvestataval tasemel porimülkad. :) Aga jällegi - kui kiired jooksjad protsisid tagant kuklani poripritsmeid, siis aeglase liikumise eelis oli puhtad dressid. :)
Umbes kolmandal kilomeetril mõtlesin, et end hautada ei oleka mõtet ning sidusin jope tuttaval kombel ümber vöö. Mõnus oli. Libe, seda küll, kuid mõnus. Neljanda kilomeetri lõpupoole jäi neiule roosas üks aeglasem seltskond pahasti ette (jooksime küll mõlemad rada valides, kuid tema valdavalt raja paremas ning mina vasakus ääres) ja nendest möödumisega nihkusin temast veidi ette. Ja nii jäi see siis kuni lõpuni. Pulss oli kõrge. Selleks polnud pulsivööd ja kella vajagi, et aru saada, kuid enesetunne oli lausa suurepärane ning jalad kerged. Päris lõpus jaksasin isegi veidi kiirendada (vähemalt endale tundus nii).

Ametlikud andmed ütlevad, et rada on 6,3km pikk. Kui lõpetasin, tiksus kell just 1 tund ja 07 minutit täis. Arvuta kuidas tahad - paganama kiire. Ja ma ei ole praegu nii kiire. :) Seega usaldan pigem oma mõne aastas tagust jooksu, kui kell käe peal oli ja ütles, et rada on umbes-täpselt 6km pikk. Seegi tempo jätab mu praegust vormi(tust) arvestades liiga kiire mulje, kuid kõlab veidi reaalsemalt. :)

Igatahes nädalaga rahul.

1 comment: