Tuesday, July 30, 2013

28.juuli - Parem Hilja kui mitte kunagi

Pidin hakkama möödunud nädalast kokkuvõtet tegema ja siis avastasin, et ka varasemat veel üks jooks kirja panemata. Alustan siis algusest:

Laupäev, 20.juuli
Õhtune jooks koos abikaasaga. Väga palju sellest ei mäleta. Esialgu oli isegi jahe, sest tuul oli päris tugev, kuid meenutades paar päeva varem olnud "arktilist tuult", ei olnud kaevelda millegi üle. Tempo meiepärane. Kaks kilomeetrit said ajanumbri alguseks küll juba 7, kuid selmet olime tublid. :)

10,1km ja 1h 10min http://connect.garmin.com/activity/345953105

Teisipäev, 23.juuli
Õhtune jooks üksi. Millegipärast kipub samm üksi veidi kiiremaks minema. Esimene kilomeeter ilusa ajaga. Teisel pole ka väga viga. Kolmas ilus. Ja siis tuli mõte, et prooviks, et täna aeglsemalt kui 6:40 kilomeetrile ei jookseks... Kella ma pidevalt ei jälginud, kuid proovisin ikka "veidi kiiremini" sibada. Ja nii läksidki ajad kuidagi paremaks ja paremaks. :) Raskemaks läks küll vähehaaval, kuid ei midagi hullu. Mingil hetkel tekkis mõte, et äkki prooviks siis juba keskmise alla 6:30 saada... Ja õnnestus. :) Aga jah - kui kaks aastat tagasi jooksin maratoni esimese ringi sellise (ja isegi veidi kiirema) tempoga ja oli mõnus, siis seekord olin ikka päris "soss" jooksu lõpus. Vanus vist... :P
Oli selline "loomajooksu" õhtu. Viiendal kilomeetril hakkas äkki metsast kostma "kolladi-kõlladi". Niipalju on maalaps minus taanduma hakanud, et esimese hooga kontrollisin, et kas minu ja "selle hirmsa looma" vahel on ikka aed olemas... :D:D:D Aed oli. Ja hirmus loom oli tegelikult tavaline lehm mitme saatja ja koleda metallse kõlaga kellaga. Ja siis me jooksime - mina mööda teed ja nemad teispool aeda koplis mind saatmas. Üle kilomeetri. Siis sai aed otsa. Ja lehmad andsid teatepulga üle. Sest kümmekond meetrit minust ettepoole silkas jänes. No sel hetkel tekkis eriti mannetu tunne. Ma liikusin enda arust ikka päris kobedalt, aga kui see loom jalad kõhu alt välja võttis, siis oleks ta ilmselt keenlastele ka pika puuga ära teinud. Kümnekonna sekundiga paistis ta'st veel vaid valge sabatutt ja välkuvad kannad ja siis kadusid ka need põõsastikku. Külavahel rõõmustasid mind veel paar koerakest (ilusti ketis kõik, ei midagi hirmsat). Päris lahe.

10,5km ja 1h 7min http://connect.garmin.com/activity/348337342

Neljapäev, 25.juuli
Pulma-aastapäeva puhul abikaasaga koos väike hommikujooks. Me ei ole kumbki väga head tempohoidjad. Seda enam on hindamist väärt see suhteliselt püsivas tempos sibamine.

10,1km ja 1h 8min http://connect.garmin.com/activity/348337330

Päeval veel lastega koos veekeskuses. Seal sai tehtud hulgi torusõite, kuid proovisin ka "üle saja aasta" ujumist. Rakse oli, kuid fantastiliselt mõnus oli. Ja pani igatsema ujumist. Tekitas tunde ja igatsuse, et peaks rahakoti ja ajaplaani üle vaatama ning äkki siiski proovima korra-paar kuus ujulasse jõuda. Lihtsalt ujuma...

Laupäev, 27.juuli
Viimane puhkusepäev Saaremaal. Päevane jooks enne tagasisõitu. Oli palav. Oli raske. Jooksin enda kohta päris kiirelt.

7,2km ja 42min http://connect.garmin.com/activity/350352842

No comments:

Post a Comment