Saturday, February 12, 2011

12.veebruar

Täna oli ujumine. Ning kuna käisin ka fotokonverentsil siis tegin nii ujuma minnes kui ka sealt tulles tugevat kiirkõndi. Mulle hakkab tunduma, et tunni alguses ei saa ma kuidagi "vedama". Hingamine ei klapi, ajab hingeldama ja jaksu pole... Aga lõpupoole juba nagu läheks natuke. Ning järgmine kord jälle sama jama.
Täna siis kõigepealt 8*50m. Paaritutel kordadel 25m krooli ja 25m suplust, paaris kordadel 25m krooli ning 25m kiiret krooli.
Seejärel 3*200m. 175m krooli vabalt ning viimane 25m krooli hingamisega üle seitsme tõmbe. Kahel esimesel korral oli mul puntsu jalge vahel, kolmas kakssada oli ilma puntsuta. Tähelepanekud, millega tegeleda: puntsuga ujudes kipun jalgu põlvest kõverdama ning tuli välja, et kuna hoian selja nõgusa, siis on tagumik vee all, kuid peaks olema veepinnal. Samas - kui tõstan tagumiku pinnale ja ajan jalad sirgeks, on palju raskem pead veest välja saada hingamiseks... Igatahes on, mille kallal tööd teha.
Puntsuga ujudes sain täna üle seitsme korra hingamise tehtud, ilma puntsuta sain kaks korda paremale ja korra vasakule hingatud, seejärel enam ei suutnud, sassi läks. Päris viimase korra tegin uuesti seitse tõmmet ära, aga siis oli tõsine lõõtsutamine ka bassu ääres ning võttis mitu vette-väljahingamist, et uuesti normi saada.
Ning lõpuks 3*50m. 25m hingamine üle viie tõmbe ning 25m hingamine üle viie tõmbe niimoodi, et kolme tõmbe ajal hoian hinge kinni ning siis kahe tõmbe ajal hingan kiirelt välja. Keeruline....
Lõpetuseks 50m suplust ning tund läbi.

Sain veel samas ujumist õppivalt tuttavalt näpunäiteid konna ujumiseks (mida ma üldse ei oska ja pole juba väga ammu proovinudki) nii et esmaspäeval ilmselt proovin mõne suplusotsa ajal ka konna järgi.

No comments:

Post a Comment